Αρχική > Εξωτερικό - Οδικές εκδρομές - Βαλκανικές χώρες - Βουκουρέστι - Καρπάθια - Κωστάντζα, 7 ημέρες

Βουκουρέστι - Καρπάθια - Κωστάντζα, 7 ημέρες

Αναχωρήσεις 29/4, 20/5, 3, 17 & 24/6.

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ: Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ για καφέ καθώς και στον Πλαταμώνα για γεύμα προαιρετικά. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ - έλεγχος διαβατηρίων - άφιξη το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ - MΠΡΑΣΩΒ Ή ΣΙΝΑΪΑ: Πρωινό και αναχώρηση για ΡΟΥΜΑΝΙΑ και τη γραφική περιοχή των Καρπαθίων. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΣΙΝΑΪΑ - ΠΕΛΕΣ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΩΒ: Πρωινό και επίσκεψη της μεσαιωνικής πόλης ΜΠΡΑΣΩΒ (18ΟΥ αιώνα) με τη Μαύρη Εκκλησία. Αμέσως μετά φθάνουμε στη ΣΙΝΑΪΑ, για να δούμε το παλάτι ΠΕΛΕΣ, τη θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ, το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ και συνεχίζουμε για το φρούριο ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ του ΔΡΑΚΟΥΛΑ). Το απόγευμα αναχώρηση για ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ): Πρωινό και γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη. Θα επισκεφθούμε τη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ με το ΜΝΗΜΕΙΟ του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ, τη ΒΟΥΛΗ, το ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την αγορά της πόλης, δείπνο, διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ/ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πόλη της ΚΩΣΤΑΝΤΖΑΣ, με το μεγαλύτερο λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα. Σύντομη περιήγηση της πόλης που φιλοξενεί και το ΝΑΟ των ΑΓΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥ και ΠΑΥΛΟΥ. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά και επιστροφή νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ: Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Η διαδρομή μας μέσω RUSE και VELIKO TARNOVO, μία πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως πρωτεύουσας της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας που συχνά αναφέρεται ως "η πόλη των τσάρων". Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Συνεχίζουμε για να προσπεράσουμε τη Βουλγαρική πρωτεύουσα και να καταλήξουμε το βράδυ στο ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ: Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη. Χτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΙΣΤΙΤΖΑ, και έχει πάρει το όνομα της από το Βούλγαρο επαναστάτη ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Παρατηρήστε το δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Αναχωρήσεις Δίκλινο Μονόκλινο
29/4, 20/5, 3, 17 & 24/6 330€ 470€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παιδιά έως 12 ετών δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.