Αρχική > Ελλάδα - Πολυήμερες Εκδρομές - Αγίου Πνεύματος - Σέρρες - Λίμνη Κερκίνης - Σαντάνσκι, 4 ημέρες

Σέρρες - Λίμνη Κερκίνης - Σαντάνσκι, 4 ημέρες

Αναχώρηση 2/6.

ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΓΓΙΤΗ (ΜΑΑΡΑ) - ΔΡΑΜΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΩΝ ΠΟΡΩΝ

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση στις 7.15 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμωνα, με τα πέτρινα σπιτάκια και τη μοναδική θέα στον Όλυμπο και το Θερμαϊκό. Γεύμα προαιρετικά και προσπερνώντας τη Θεσσαλονίκη, θα καταλήξουμε στην πόλη των ΣΕΡΡΩΝ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επίσκεψη στο ιστορικό στη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Χτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΣΤΙΤΖΑ και έχει πάρει το όνομα της από το Βούλγαρο επαναστάτη ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Χρόνος ελεύθερος στην κεντρική πλατεία που δεσπόζει το μεγάλο δέντρο 500 ετών, δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι, αλλά και το γραφικό πεζόδρομο με την πολύ ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης. Νωρίς το μεσημέρι επιστρέφουμε στον προμαχώνα και συνεχίζουμε για την κωμόπολη της ΚΕΡΚΙΝΗΣ αλλά και την ομώνυμη λίμνη, θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, ένα μοναδικό υγροβιότοπο στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Στρυμόνα που προστατεύεται και από τη Σύμβαση Ραμσάρ. Γεύμα προαιρετικά και βαρκάδα προαιρετικά (καιρού επιτρέποντος). Επιστροφή στις ΣΕΡΡΕΣ, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό μία ακόμη συναρπαστική ημέρα ξεκινά με πολλές εναλλαγές τοπίων και σημαντικά αξιοθέατα. Πρώτος σταθμός η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΕΙΚΟΣΟΦΟΙΝΙΣΣΑΣ, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κατάφυτου όρους Παγγαίου, σε μία θαυμάσια τοποθεσία, σε υψόμετρο 753 μ. Είναι ένας από τους δύο ιερούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, που συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πόλο έλξης πλήθους πιστών, που έρχονται να προσκυνήσουν την "αχειροποίητο εικόνα της Θεοτόκου" και να ηρεμήσουν μέσα στο γαλήνιο περιβάλλον της. Ακολουθεί επίσκεψη στο μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου, που βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ. βορειοδυτικά της Δράμας, δίπλα στο χωριό Πηγές. Η μοναδικότητα του οφείλεται στο ότι το δάπεδο του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. Το σπήλαιο είναι επισκέψιμο σε μήκος 500 μέτρων, ενώ συνολικά εκτείνεται σε μήκος άνω των 21 χλμ. Η ανακάλυψη του έγινε το 1978 από μία ομάδα Γάλλων σπηλαιολόγων, σε συνεργασία με  την Ελληνική Σπηλαιολογική εταιρεία. Εντυπωσιακή είναι η έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό, από ένα μικρό τοξοειδές άνοιγμα στη βάση ενός μικρού θολωτού σπηλαίου (αίθουσα του τροχού). Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην πόλη της ΔΡΑΜΑΣ. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στο χώρο του Δημοτικού κήπου και την Πλατεία Ελευθερίας, γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Σέρρες, περίπατοι γνωριμίας στην πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αφήνουμε την πόλη των ΣΕΡΡΩΝ. Επόμενος σταθμός η όμορφη παραλία των ΝΕΩΝ ΠΟΡΩΝ, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα προαιρετικά. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ, με μικρή στάση σε καφέ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, για να φθάσουμε νωρίς το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.

 

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ξενοδοχεία Δίκλινο Παιδικό σε τρίκλινο (έως 12 ετών) Μονόκλινο
Philippos Xenia 4* 175€ 140€ 250€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: