Αρχική > Ελλάδα - Πολυήμερες Εκδρομές - Δεκαπενταύγουστου - Πίνδος Καλοκαιρινή, 4 ημέρες

Πίνδος Καλοκαιρινή, 4 ημέρες

Αναχώρηση 12/8.

ΣΤΗ "ΖΕΣΤΗ ΚΟΙΛΑΔΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ

ΜΕΤΣΟΒΟ - ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΣΑΜΑΡΙΝΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ - ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ - (ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ) - ΒΟΒΟΥΣΑ - ΓΡΕΒΕΝΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:30 π.μ., στάση στην περιοχή της Λαμίας και της Καλαμπάκας για καφέ και προαιρετικό γεύμα. Η διαδρομή συνεχίζεται για το γραφικό ΜΕΤΣΟΒΟ, που φιλοξενεί και το Μουσείο Τοσίτσα. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διαν/ση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο Περιβόλι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τα Zαγοροχώρια της Hπείρου, σε ένα ορεινό τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Για όσους επιθυμούν, προτείνουμε εκδρομή με 4Χ4 (έξοδα ατομικά), για πεζοπορία στον ακατέργαστο Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα (Πυρήνας εθνικού δρυμού και αρκουδόρεμα). Αργά το μεσημέρι και αφού επιστρέψουμε από τη Βάλια Κάλντα, θα επισκεφθούμε τη ΒΟΒΟΥΣΑ, όπου είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό της ανατολικής πλευράς του Ζαγορίου και μία μαγευτική εμπειρία για τον επισκέπτη. Μέσα από το χωριό περνάει ο Αώος ποταμός και είναι η βοή των νερών, αυτό που έδωσε στο χωριό την ονομασία του. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αρχίζει η όμορφη 'περιπλάνηση' στο γύρω ορεινό όγκο. Η Σμίξη είναι το πιο κοντινό χωριό στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Η Σαμαρίνα είναι ένα πασίγνωστο χωριό, χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος 1.550 μ. περίπου, μέσα σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση τη νοτιοδυτική πλευρά του Νομού. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το μνημείο πεσόντων στην Ανίτσα, την περιοχή δηλαδή όπου αναχαιτίστηκε η ιταλική προέλαση το 1940, καθώς και το φράγμα στη θέση "Καστρί", που σταματά τη ροή του Σμιξιώτικου ποταμού μέσα από το φαράγγι του Τσούριακα. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε το γεφύρι του Ζιάκα και το ψηλότερο γεφύρι της Δυτικής Μακεδονίας "το γεφύρι Αζίζ Αγά" κοντά στο Τρίκωμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
4Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα για την Ορθοδοξία, θα τη γιορτάσουμε με την επίσκεψη μας στα ΜΕΤΕΩΡΑ και τις ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΒΑΡΛΑΑΜ και ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Λίγο αργότερα θα γευματίσουμε προαιρετικά στην πόλη της ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ. Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση σε καφέ στην περιοχή της Λαμίας, άφιξη το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο Μονόκλινο
175€ 155€ 230€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:Τα έξοδα της προαιρετικής εκδρομής με τζιπ και συνοδό - ξεναγό δάσους (επιστήμονα δασοπόνο) στη Βάλια Κάλντα, καθώς και ελαφρύ γεύμα (πικ νικ στο δάσος): 35 € ανά άτομο.