Αρχική > Ελλάδα - Πολυήμερες Εκδρομές - 28ης Οκτωβρίου - Περιπλάνηση στην παραλιακή & ορεινή Φωκίδα, 3 ημέρες

Περιπλάνηση στην παραλιακή & ορεινή Φωκίδα, 3 ημέρες

Early Booking έως 30/9!Αναχώρηση 27/10.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΤΡΙΖΟΝΙΑ - ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ - ΙΤΕΑ - ΛΙΜΝΗ ΜΟΡΝΟΥ - ΛΙΔΩΡΙΚΙ - ΑΜΦΙΣΣΑ - ΔΕΛΦΟΙ - ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ - ΓΡΑΒΙΑ - ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ - ΙΤΕΑ: Αναχώρηση στις 8.00 π.μ., ημίωρη στάση στην περιοχή του Ισθμού και συνεχίζουμε μέσω της καλωδιακής γέφυρας ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ για την πόλη της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. Σχετική παραμονή και φθάνουμε στα ΧΑΝΙΑ από όπου με πλοιάριο θα φθάσουμε στο καταπράσινο γραφικό νησάκι ΤΡΙΖΟΝΙΑ. Παραμονή, γεύμα προαιρετικά και επόμενος σταθμός το ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ, για τον απογευματινό καφέ. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΙΤΕΑ, τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΛΙΜΝΗ ΜΟΡΝΟΥ - ΛΙΔΩΡΙΚΙ - ΑΜΦΙΣΣΑ: Πρωινό και μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή ξεκινάει. Πρώτος σταθμός η τεχνητή λίμνη του Μόρνου, στην καρδιά της Ρούμελης, με αδιαπέραστα δάση από έλατα, εντυπωσιακές κορυφογραμμές, οικισμούς που παραμένουν ανέγγιχτοι από τη σύγχρονη καθημερινότητα και καταπράσινα βουνά που σμίγουν με το γαλάζιο της τεχνητής λίμνης, συνθέτουν ένα ενδιαφέρον τοπίο. Η διαδρομή μας μέχρι το φράγμα του Μόρνου, με ύψος 126 μέτρα είναι ένα από τα ψηλότερα της Ευρώπης και η λίμνη που δημιουργήθηκε έχει χωρητικότητα 780 εκατ. κυβικά μέτρα. Οι εργασίες για την κατασκευή του φράγματος και της λίμνης ξεκίνησαν το 1969 και ολοκληρώθηκαν το 1981. Το μεγάλο αυτό τεχνικό έργο έγινε με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης της πρωτεύουσας. Το νερό του τεχνητού ταμιευτήρα μεταφέρεται στην Αθήνα μέσω του υδραγωγείου του Μόρνου και ενός καναλιού ελεύθερης ροής μήκους 192 χλμ. που διασχίζει τους Νομούς Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής. Στη λίμνη του Μόρνου καταλήγει και το νερό της λίμνης του Εύηνου, μέσω μιας ενωτικής σήραγγας. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το ΛΙΔΩΡΙΚΙ, πριν καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του Νομού, την 'Αμφισσα, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους γνωριμίας και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΔΕΛΦΟΙ - ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ - ΓΡΑΒΙΑ - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ - ΑΘΗΝΑ: Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και λίγο αργότερα το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (ΒΑΓΟΝΝΕΤΟ), όπου με τρενάκι (έξοδα ατομικά) θα γνωρίσουμε και θα ξεναγηθούμε για την ιστορία εξόρυξης του Βωξίτη, διακόσια μέτρα κάτω από τη Γη. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στη ΓΡΑΒΙΑ με το ιστορικό "ΧΑΝΙ" ενώ το μεσημέρι θα γευματίσουμε προαιρετικά στο ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ. Αναχώρηση για Αθήνα με στάση στην ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ και σε καφέ της ΕΘνικής οδού.

 

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ξενοδοχεία Δίκλινο

Παιδικό σε τρίκλινο

(2-12 ετών)

Μονόκλινο
Galaxy 115€* 110€ 155€
125€
*Η τιμή αφορά σε κρατήσεις με προκαταβολή έως 30/9

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: