Αρχική > Ελλάδα - Πολυήμερες Εκδρομές - Πάσχα - Πάσχα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, 4 & 5 ημέρες

Πάσχα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, 4 & 5 ημέρες

Early Booking έως 23/3!Αναχώρηση 6/4.

1Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση το πρωί από το κέντρο της Αθήνας (REX Πανεπιστημίου) για το λιμάνι της Πάτρας, με ενδιάμεσο σταθμό. Επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους για ΣΑΜΗ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το γύρο του νησιού. Πρώτος σταθμός μας το Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, προσκύνημα στον προστάτη του νησιού. Η γραφική εκκλησία και τα μεγάλα πλατάνια που φύτεψε ο 'Αγιος εντυπωσιάζουν. Μέσα από φύση ονειρική θα φθάσουμε στο σπήλαιο της Δρογκαράτης. Η ακουστική του και οι ιριδίζουσες αποχρώσεις του Σπηλαίου αφήνουν στον επισκέπτη εικόνα μοναδική. Ακολουθεί η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης. Η όμορφη βαρκάδα και οι αποχρώσεις στα τοιχώματα και στα νερά του σπηλαίου μαγεύουν την ψυχή. Αφού απολαύσουμε το όμορφο σπήλαιο θα σταματήσουμε στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Ευφημίας για προαιρετικό φαγητό και ξεκούραση. Τα παλιά σπίτια, τα φαναράκια στην παραλία και το καλό παραδοσιακό φαγητό αφήνουν αξέχαστες εντυπώσεις. Στο δρόμο μας θα συναντήσουμε χωριά που το παρελθόν τους επηρέασε σημαντικά την τοπική ιστορία. Διαδρομή γεμάτη αντιθέσεις με κορύφωση τη μοναδική παραλία του Μύρτου. Συνεχίζοντας θα φθάσουμε στο όμορφο Φισκάρδο, παραθαλάσσιο κοσμοπολίτικο χωριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία και αμέσως μετά πλούσιο Αναστάσιμο δείπνο.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: 'Αγιο Πάσχα, ημέρα χαράς, ημέρα γιορτής, ημέρα ορθοδοξίας. Πρωινό, προαιρετικά παρακολούθηση της θείας λειτουργίας. Επίσκεψη στο όμορφο ΛΗΞΟΥΡΙ, το μεσημέρι πλούσιο εορταστικό πασχαλινό γεύμα με μουσική. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Αγάπης σε Μοναστήρι της περιοχής.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και επίσκεψη στη γειτονική Ιθάκη. Θα επιβιβαστούμε στο F/B από το λιμάνι της Σάμης με προορισμό τον Πισαετό. Στη συνέχεια ακολουθώντας τα βήματα του Οδυσσέα θα επισκεφθούμε τους όμορφους οικισμούς Σταυρό, Φρίκες και την πρωτεύουσα Βαθύ, όπου και θα γευματίσουμε προαιρετικά. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Μετά το πρωινό ξεκινάμε μια μικρή περιήγηση στη ΛΑΣΣΗ, με ενδιάμεσο σταθμό τις Καταβόθρες, ενώ θα γνωρίσουμε και το όμορφο χωριό Κουρκουμελάτα. Συνεχίζουμε για Πόρο, γεύμα προαιρετικό, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για ΚΥΛΛΗΝΗ και συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η επίσκεψη στην ΙΘΑΚΗ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ημέρες Δίκλινο

Παιδικό σε τρίκλινο,

4-12 ετών

Μονόκλινο
5 300€* 190€ 385€
315€
4 245€* 160€ 315€
260€
*Η τιμή αφορά σε κρατήσεις με προκαταβολή έως 23/3


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τιμή ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση
Ξενοδοχεία 5* 4€
Ξενοδοχεία 4* 3€
Ξενοδοχεία 3* 1.5€
Ξενοδοχεία 1-2* 0.5€